EN/PT
Between Monção and Melgaço, right in the nothwest of the country, a region that is the birthplace of the Alvarinho, one of the noblest white grape varieties in the world - with a total vineyard area of 1340 hectares, 2085 wine growers and a total wine production of approximately 10 million liters - a region that has a unique temperate Atlantic influenced micro-climate, moderated by the mountains on the Spanish side of the border, the river Minho and the mountains on the Portuguese side and soils of predominantly granitic composition. In this sub-region the harvest also started earlier this year and the effects of the unusually dry and very hot year were felt, with a drop in grape yield of between 10 to 15%.
Quinta do Paço is located in the Monção and Melgaço sub-region, in the parish of Valadares, vineyards are at an altitude between 83 to 98 meters and the river Minho is at a distance of 1,1km.
The images published were taken just a few days before the harvest, at the beginning of September...
Entre Monção e Melgaço, mesmo no noroeste do país, a região que é o berço da casta Alvarinho, uma das mais nobres castas brancas do mundo - com uma área total de vinha de 1340 hectares, 2085 viticultores e uma produção de vinho total de aproximadamente 10 milhões de litros - uma região com um microclima único, temperado e de influência atlântica, moderado pelas montanhas do lado espanhol da Galiza, pelo rio Minho e pelas montanhas do lado português, solos de composição predominantemente granítica. Nesta sub-região, os efeitos do ano atípicamente seco e muito quente, também se fizeram sentir, com uma quebra do rendimento da uva entre os 10 e os 15%.
A Quinta do Paço está localizada na freguesia de Valadares, com vinhas a uma altitude entre os 83 e os 98 metros e o rio Minho a uma distância de 1,1km.
As imagens aqui publicadas foram tiradas uns dias antes da vindima, no início de Setembro...
Quinta do Paço and the "Leira Comprida" vineyard. |
Sem comentários:
Enviar um comentário